Nicks Blog

Irriterende mennesker

Hej og velkommen til min genoplivede blog.

Jeg faldt lidt af på den i 2010, men nu er jeg klar igen, denne gang med mere politik, debat, kritik og underholdning end tidligere.

Det er i anledning af min 24 års fødselsdag at jeg genopliver bloggen, med nyt design og en ting som mange hader at tale om men som mange ynder at diskutere.

Irriterende mennesker

Vi ser dem hver dag. De vader rundt og er mere eller mindre ligeglade med andre omkring dem. De kigger underligt på een som om man er idiot, og de vrisser når man siger noget til dem. De er enormt ildelugtende, ja nærmest ubehageligt ildelugtende. De holder alle deres ret til at gøre hvad de vil, hvor de vil. Alle andre kan bare gå et andet sted hen.

For at tage et eksempel. Jeg står dagligt på Odense Banegårdscenter, hvor der også står rigtig mange af disse irriterende mennesker. Jeg kan stå samme sted i næsten en halv time, uden at forstyrre nogen som helst og pludselig kommer han. Repræsentanten for de mest irriterende mennesker, der bevandrer denne Jord. Han stiller sig lige op og ned af mig, uden at tage hensyn til mig, der stod der først. Jeg beder ham venligt at gå et par meter væk, for jeg er ikke interesseret i ham eller hans gøren og laden. Man skulle så tro at han, af ren høflighed flytter sig, men nej. Her kommer eksemplet på hvor generende denne type mennesker er. Han bliver stående, kigger underligt på mig og siger så følgende: “Det er et offentligt sted, her må jeg godt stå, kan du ikke lide lugten i bageriet kan du jo bare gå.” Vi tager den lige forfra. Skal jeg gå?! jeg stod her først, han invaderede min privatsfære og generer mig. Og så skal jeg gå?

Og det sker hver gang! Og det er ikke engang kun her den er gal.

Forældre, altså rollemodeller, viser også denne form for generende adfærd. Også overfor deres børn. Problemet i denne her ligning, er at børnene intet kan gøre. De kan ikke sige fra eller bare gå, fordi de ikke kan lide lugten i bageriet. Nej! De er tvunget til at leve deres liv, 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen 52/53 uger om året sammen med disse irriterende mennesker.

Jeg har ofte overvejet at gå hen til en af disse irriterende forældre, og spørge om jeg må gøre ved deres børn, som de selv gør, hver eneste dag. Jeg regner med at få et svar i stil med “Hva’ fa’en bilder du dig egentlig ind!?” Problemet er, at disse irriterende mennesker, ofte, ikke selv er klar over hvor generende og skadelige de egentlig er overfor deres omgivelse.

Alle disse irriterende mennesker, har selv valgt at være irriterende, men hvorfor skal det gå ud over os andre? Hvilken begrundelse kan man have for at gøre det? Hvorfor vælger man at påtvinge andre, ens egne dårlige vaner, og hvorfor sine børn?

Langt de fleste mennesker kunne ikke drømme om at gøre børn fortræd, men disse irriterende mennesker, gør det nærmest til en dyd. “Ungerne dør jo ikke ad det”. Jo de gør!

Selvom jeg har valgt ikke at være irriterende, så mærker jeg tydeligt følgerne af at have irriterende forældre og stå op og ned af irriterende mennesker hver eneste dag. Jeg er tydeligt irriteret! Blev jeg undersøgt af en læge i dag, ville han tro jeg selv var irriterende, jeg har mange af symptomerne. Som en ikke-irriterende person, mener jeg at alle mennesker skal have lov til at irritere hvor de vil. Så længe de ikke generer andre, heller ikke deres børn! Hvis jeg som ikke-irriterende, beder en irriterende person om at gå et andet sted hen, fordi han, eller hun, er irriterende, så skal de respektere min ret til ikke at være irriterende, ligeledes respekterer jeg deres ret til at være irriterende. Bare de kun generer sig selv og ikke andre.

Hvis du på nuværende ikke helt har gættet hvem disse irriterende mennesker er, er her lidt hjælp:

Hvis jeg tvang alle omkring mig, inklusive dig selv og dine børn, til at inhalere en stærk neurotoksin. Ville du så ikke kalde mig irriterende og uhøflig, også selvom jeg bare sagde følgende til dig: “Hvis ikke du kan lide lugten i bageriet, kan du bare gå!”? Hvis du så mig komme gående med en flok unger med hver en flaske nervegift i halsen, ville du så ikke kalde mig uansvarlig og irriterende hvis jeg bad dig passe dig selv?

Jeg vil lige her til sidst spørge:

Hvilken type er du? Den irriterende eller den irriterede? Hvis du mener du hverken er den ene eller den anden, så er du sandsynligvis den irriterende. Du er typen, der skider højt og tykt på folks rettigheder, blot fordi du selv mener du har mere ret til at eksistere end dem. Den tankegang er direkte irriterende!

Hvis du endnu ikke har gættet dig til hvem de irriterende typer er, så kan du prøve følgende:

Erstat alle ordende “irriterende” med “rygende”, (herunder alle former så teksten giver mening), og læs teksten igen.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.